Skip to main content
pcb Het Kompas

pcb Het Kompas

Samenwerken - Veiligheid - Kwaliteit - Verantwoordelijkheid - Uitdaging

pcb Het Kompas

pcb Het Kompas

Het Kompas is een protestants christelijke school. 

Engels

Engels

Engels voor alle leerlingen

pcb Het Kompas

pcb Het Kompas

Samenwerken - Veiligheid - Kwaliteit - Verantwoordelijkheid - Uitdaging

pcb Het Kompas

pcb Het Kompas

Sneeuwvlokjes van groep 4

pcb Het Kompas

pcb Het Kompas

Gezellig buitenspelen

Home  › ... Groepen › 4G

Nieuws uit groep 4G

Elke donderdagmiddag heeft de groep wereldoriëntatie, in het kader van deze les hebben een les gedaan over de post bezorgen. We hebben geleerd wat het verschil is tussen een email en brief. Ook hebben we een filmpje gezien over het postsorteercentrum. Om te kijken hoelang een brief erover doet om bezorgd te worden hebben we een kerstkaart naar Juf Tanja gestuurd. Hieronder een foto van hoe we de brief met zijn allen hebben gepost.

Toneellezen

Op het rooster staat ook wekelijks toneellezen. De kinderen lezen dan in twee- of drietallen een boek dat geschreven is als een toneelstuk. Dus ze starten met het verdelen van de rollen, want wie leest welke rol? 

En wie leest het algemene stukje? Hierdoor leren ze ook goed samen te werken. Hieronder een foto van het toneellezen.

Gymles en zwemles

Ook hebben de kinderen elke dinsdag gym en om de week op vrijdag hebben ze zwemles. Alle kinderen volgen de zwemles, ook degene die al een zwemdiploma (of meerdere hebben). De les wordt altijd afgesloten met 5 minuten vrij spelen en soms mogen ze dan van de glijbaan!

Kinderboerderij

We zijn dit jaar ook al een keer naar de kinderboerderij geweest, het thema was “Boerderijdieren”. Dit was een leuk bezoek met als afsluiter even spelen bij de geitjes. Hieronder een foto van ons bezoek.

Bewegend leren

Verder hebben we natuurlijk ook rekenen, taal en spelling. Als het weer het toelaat proberen we deze lessen wel eens buiten op het schoolplein te geven. Dit noemen we bewegend leren, er is aangetoond dat dit leidt tot een betere concentratie en daarom heeft het een positief effect heeft op de schoolprestaties.

Welkom in groep 4G

Welkom bij juf Rosanne en juf Jacqueline.