EU Speaks 2017

DSC08918 KopieEen vrolijk Engels lied, het hijsen van de Engelse vlag, pannenkoeken eten en heel veel leerzame Engelse spelletjes. Dinsdag 26 september stond het bij christelijke basisschool Het Kompas in het teken van de Europese dag van de talen. Een gezellige en leerzame activiteit EU-Speaks. Deze activiteit werd al voor het tweede jaar op rij op de school georganiseerd.

De grootste bekroning was de uitreiking van een speciaal keurmerk, het talenT Early English, toegekend door de Hoge School Ede. Clary de Vries, groepsleerkracht en coördinator Engels voor basisschool het Kompas is er ontzettend blij mee: ‘We keken naar de vereisten voor een keurmerk en we dachten: we hebben daar eigenlijk al wel wat stappen in gezet. Het zou mooi zijn om dat keurmerk ook te behalen, zodat we bijvoorbeeld ouders die een school zoeken, ook kunnen zien dat op deze school ook goed Engelse les wordt gegeven.’

Om een keurmerk te kunnen behalen, werd de school bezocht. Tijdens het bezoek werden er gesprekken gevoerd met ouders en leerlingen. Ook werden er Engelse lessen bijgewoond. Om in aanmerking te komen voor een keurmerk moet een school aan de volgende eisen voldoen: er wordt een uur per week Engels gegeven en alle leerkrachten moeten minimaal het B2 niveau halen. Om dat aan te kunnen tonen hebben alle leerkrachten een Engelse test moeten maken. Daarnaast moeten de Engelse leerdoelen in het schoolplan vermeld staan en je moet ook actief zijn op het gebied van internationalisering: het onderhouden van het contact met scholen in het buitenland in het Engels.

TalenT Keurmerk Eurly English

Rond half 11 werd het keurmerk overhandigd door een medewerker van de Hogeschool Ede. Het keurmerk staat al vermeld op de website en zal binnenkort aan de buitengevels van de twee schoolgebouwen worden geschroefd. ‘We zijn er blij mee, vertelt juf Clary: ‘Maar we willen zeker het internationaliseren verder uitbreiden. Dus we willen heel graag contact maken met basisscholen in het buitenland, Zodat we de kinderen ook het besef kunnen geven dat ze met Engels met een kind in het buitenland kunnen communiceren.

 

Laatste nieuws

Contact

Hoofdlocatie:
Patrijzenstraat 53
2922 GN Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 599870

Locatie Tuinstraat:
Tuinstraat 25
2921 XH Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 518876

Email:

thumb debibliotheekopschool 0    TalenT Keurmerk Eurly English

Vind ons op Facebook