DVS? Wat is dat DVS?

DVS = De Vreedzame School

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig moeten voelen op school. Aan het begin van het schooljaar worden de schoolregels met de kinderen besproken. Alle kinderen zetten hun handtekening onder de regels en spreken zo af dat zij zich aan deze regels zullen houden. In alle groepen wordt aandacht besteed aan hoe we met elkaar omgaan.

DVS samenspelen

De Vreedzame School

Wij maken gebruik van de methode: ‘De Vreedzame School’ (DVS), om kinderen vaardigheden te leren die hen zelfvertrouwen geven en weerbaar maken. Het programma DVS streeft er naar dat scholen een gemeenschap zijn waarin iedereen zich betrokken en verantwoordelijk voelt voor het geheel. Waarin iedereen op een prettige manier met elkaar omgaat en conflicten goed worden opgelost. 

DVS wereldbol aap tijger

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar de werkelijkheid is dat dat niet overal het geval is. Rekening houden met elkaar en op een positieve manier met elkaar omgaan, krijgt dan ook veel aandacht.

 

Laatste nieuws

 • 6N - voor Kika

  Naar aanleiding van de DVS lessen was groep 6N met een actie gestart om geld op te halen voor een goed doel. Als goede doel werd 'Kika' gekozen.  1 Juli werd er een cheque overhandigd met het prachtige bedrage van €591,25. Lees meer...
 • Meesterdag groep 6-7W

  De meesterdag van groep 6-7W had 4 verschillende onderdelen:- speurtocht- springen op het springkussen- reptielenshow van Exotus Serpenti- Musical van groep 8P|Natuurlijk zorgden de meesters ook nog voor een lekkere traktatie.Wat vonden de kinderen van deze dag?  Lees meer...
 • Kamp groep 8

  Klik op 'lees meer' om ook de foto's te bekijken.
  Lees meer...
 • 1

Contact

Hoofdlocatie:
Patrijzenstraat 53
2922 GN Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 599870

Locatie Tuinstraat:
Tuinstraat 25
2921 XH Krimpen aan den IJssel
tel.: 0180 518876

Email:

Agenda

ma, 02 augustus - Zomervakantie

thumb debibliotheekopschool 0    TalenT Keurmerk Eurly English

Vind ons op Facebook